Світловий день скорочується, подбайте про безпеку - свою та близьких. А особливо - дітей.

11/11/2019

Світловий день скорочується, подбайте про безпеку - свою та близьких. А особливо - дітей.

Пам’ятайте, вночі водію важко розгледіти на дорозі пішохода, особливо в темному одязі або при зустрічному транспорті, фари якого засліплюють або заважають адекватно оцінити обстановку на дорозі. Ситуацію можуть погіршити дощ або сніг, коли краплі на склі заломлюють світло фар зустрічних машин і спотворюють картину.

В багатьох європейських країнах на законодавчому рівні діє вимога до пішоходів в темний час доби обов'язково виділяти себе за допомогою світловідбивних елементів. Світловідбивачі дозволяють водіям здалеку розгледіти пішого учасника руху і вжити необхідних заходів для безпечного проїзду.

Згідно з даними світових досліджень, завдяки світловідбивачам пішохід стає помітним водієві на відстані 150 метрів при світлі ближніх фар і на 400 метрів - при дальньому. Тоді як без світловідбивачів людину видно тільки з відстані 50 метрів.

За оцінками норвезьких дослідників, світловідбиваючі елементи на одязі допомагають зменшити кількість ДТП за участю пішоходів в темний час доби на 30-70 відсотків, в сутінки - на 15 відсотків.

За статистикою, обов’язкове використання світловідбивачів в Норвегії, Німеччині, Швеції та Польщі дозволило знизити кількість наїздів на пішоходів в шість з половиною разів!

 

Назад до новин

Інші новини