Поради тренерів школи «REGA» як підвищити власну безпеку в туман.

09/10/2019

Поради тренерів школи «REGA» як підвищити власну безпеку в туман.

Одним з найбільш небезпечних природних явищ для водія сміливо можна назвати туман. За даними статистики, з усіх аварій, що трапилися в тумані, близько 77% становлять зіткнення з автомобілем, що їде попереду. При цьому більшість водіїв сумлінно намагалися витримати безпечну відстань між машинами, не здогадуючись про те, що людському оку всі предмети в тумані здаються більш віддаленими, ніж насправді майже вдвічі!

✅Увімкніть протитуманні фари, а якщо вони відсутні – фари ближнього світла.

✅Врахуйте, що труман змінює забарвлення всіх предметів, крім червоного. Жовтий колір в тумані стає червонуватим, а зелений – жовтуватим. Висновок - обережніше на світлофорах.

✅Не використовуйте дальнє світло навіть в густий туман, воно буде відбиватися назад на Ваше авто. Замість покращення оглядовості ситуація сильно погіршиться.

✅Якщо Ви потрапили в густий туман - знизьте швидкість. Врахуйте, що в тумані люди втрачають відчуття реальної швидкості і починають рухатися швидше, ніж їм здається.

✅Тримайте дистанцію. Якщо Ваша швидкість становить до 40 км/год, то в простір між Вашим авто і тим що їде попереду повинен поміститися як мінімум один автомобіль. Якщо ж швидкість вище 60 км/год, то і дистанція повинна збільшитися як мінімум в двічі.

✅Щоб орієнтуватися в густому тумані, звертайте увагу на стовпи від дорожніх знаків або стовпи ліхтарів, які вказують на те, де знаходиться край дороги.

✅Врахуйте, що в туман дорога може стати мокрою, як при невеликому дощі через осідання конденсату на асфальт. За рахунок цього поверхня траси стає слизькою, що знижує зчеплення коліс з дорогою.

✅Туман сприяє утворенню конденсату в машині. У випадку запотівання вікон - увімкніть систуму вентиляції салону та лобового скла. Прогрійте салон і лобове скло, щоб не допустити утворення вологи всередині.

✅Якщо туман настільки сильний, що Ви не бачите авто попереду - зупиніться на узбіччі у безпечному місці та увімкніть аварійку.

 

Назад до новин

Інші новини