Перевищення встановленого швидкісного режиму – одне з найпоширеніших порушень ПДР.

22/02/2019

Перевищення встановленого швидкісного режиму – одне з найпоширеніших порушень ПДР.

Перелік порушень та сума штрафів за порушення Правил дорожнього руху визначені Кодексом України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Ним передбачені наступні штрафи за порушення швидкісного режиму:

- Якщо водій перевищив швидкість не більше ніж на 20 км / год (в порівнянні з максимально допустимим рівнем), то, згідно з КУпАП ст. 125, йому буде виписано попередження.

-  Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км / ч, згідно КУпАП ст. 122 частини 1, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 255 гривень.

- Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 50 км / ч, згідно КУпАП ст. 122 частини 3, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 гривень.

Поняття повторного порушення швидкісного режиму в Адміністративному кодексі відсутнє. У зв'язку з цим, при кожному порушенні, з вас будуть стягувати повну суму штрафу, в залежності від рівня перевищення швидкості.

Штраф сплачується на користь районного Державного казначейства за місцем реєстрації водія. Сплатіть його протягом 15 днів, інакше сума штрафу збільшується в 2 рази.

 

Назад до новин

Інші новини