Нагадаємо, що означають сигнали спецвогнів на поліцейських авто

19/10/2020

Нагадаємо, що означають сигнали спецвогнів на поліцейських авто:

  • У разі наближення авто поліції з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів зобов’язані дати йому дорогу.
  • Якщо на авто поліції увімкнено проблискові маячки синього і червоного або лише червоного кольору, водії інших транспортних засобів зобов’язані зупинитися біля правого краю проїзної частини (на правому узбіччі). На дорозі з розділювальною смугою цю вимогу зобов’язані виконати водії транспортних засобів, що рухаються в попутному напрямку.
  • Наближаючись до нерухомого авто поліції з увімкненим проблисковим маячком синього кольору та спеціальним звуковим сигналом (або без нього), що стоїть на узбіччі або на проїзній частині, водій повинен знизити швидкість до 40 км/год та в разі подання регулювальником відповідного сигналу зупинитися. Продовжувати рух можна лише з дозволу регулювальника.

Пам'ятайте, що забороняється здійснювати обгін і випередження транспортних засобів з увімкненими проблисковими маячками синього і червоного або лише червоного кольору, а також рухатися по суміжних смугах із швидкістю колони або займати місце в колоні.

 

Назад до новин

Інші новини