Гіпотермія.

14/11/2019

Гіпотермія.

Хоча в цьому році листопад видався напрочуд теплим, але осінь є осінь - і ввечері та вранці температура повітря вже не така комфортна для байкерів. Чим це загрожує мотоциклістам?

Гіпотермія, або переохолодження - це критичне зниження температури тіла, викликане тривалим впливом холоду. Переохолодження небезпечно тим, що людина перестає адекватно оцінювати ситуацію, не встигає правильно реагувати, не може концентруватися на дорожній ситуації. Мотоцикліст особливо схильний до гіпотермії, оскільки він довго сидить в одному положенні, відкритий холодному повітрю та сильному вітру.

Пам'ятайте, найкращий захист від гіпотермії - правильно підібрана екіпіровка. Якщо Ви збираєтеся в тривалу поїздку в холодну погоду - переконайтеся що кожна частина Вашого тіла покрита вітро- і водонепроникним захистом. При цьому, ідеально коли цей захист ще й "дихаючий". Одягнутися краще із запасом: термобілизна, туристична мотокуртка з утепленою підкладкою, підшоломник з віндстопером, спеціальне взуття з теплими шкарпетками та рукавички по сезону.

У холодну пору найбільш вразлива частина тіла мотоцикліста - руки. Існують навіть спеціальні терморукавички, що надягають під звичайні мотоциклетні, а також система підігріву ручок керма – вони не дадуть рукам забрати тепло у головних органів тіла.

Не зайвим буде возити з собою дощовик, або одягати його навіть якщо дощу немає. Дощовик прекрасно рятує від пронизливого холодного вітру.

Тільки не перебільшуйте - одяг не повинен сковувати рухи та створювати Вам дискомфорт.

Зупиняйтеся кожну годину, для того щоб розім'ятися та відновити циркуляцію крові. Симптоми гіпотермії такі: втрата концентрації на дорозі, сонливість та сильний озноб, що змінюється загальним онімінням тіла.

 

Назад до новин

Інші новини