Для тих, хто лише готується до цього відповідального кроку, нагадуємо основні правила.

14/05/2021

Вітаємо Сергія - це ще один випускник «Rega», який протягом останнього місяця склав практичний іспит з водіння з першої спроби! Ця чудова тенденція не може не радувати, адже ми впевнені - разом ми зробимо наші дороги безпечнішими.

——————

Для тих, хто лише готується до цього відповідального кроку, нагадуємо основні правила:

Практичний іспит проводиться у два етапи:

- На майданчику для навчання з початкового керування;

- В умовах дорожнього руху, за затвердженим маршрутом.

✔Практичний іспит приймається згідно чек-листа, на якому вказані вправи, які необхідно виконати і фіксуються помилки особи, що складає іспит.

✔Практичний іспит приймається на транспортному засобі ТСЦ МВС або автошколи на вибір особи, що складає іспит. Перед початком складання практичного іспиту екзаменатор ознайомлює особу, яка складатиме практичний іспит, з порядком його проведення.

✔Практичний іспит на майданчику розпочинається за командою екзаменатора шляхом послідовного виконання вправ. Тривалість практичного іспиту на майданчику повинна бути достатня для визначення вміння особи керувати транспортним засобом відповідної категорії безпечно для інших учасників дорожнього руху, але не менше 10 хвилин.

✔Іспит в умовах дорожнього руху (рух у населеному пункті) проводиться за затвердженими маршрутами. Під час цього етапу екзаменатор перебуває у транспортному засобі, контролює правильність виконання вправ, фіксує помилки.

✔Під час проведення іспиту екзаменатору забороняється давати команди, виконання яких може призвести до вчинення порушення ПДР або створення аварійної ситуації.

✔Тривалість практичного іспиту на вулично-дорожній мережі повинна складати не менше 20 хвилин.

✔Результат складання практичного іспиту екзаменатор фіксує в екзаменаційному листі, підписує та вносить до ЄДР МВС.

✔Загальна тривалість практичного іспиту на майданчику для навчання з початкового керування та в умовах дорожнього руху не повинна перевищувати 60 хвилин.

❌ Практичний іспит вважається не складеним якщо трапилась хоча б одна з наступних подій:

✔Допущено більше трьох помилок;

✔Особа, що екзаменується, відмовилась виконати яку-небудь вправу іспиту.

 

Назад до новин

Інші новини