Згідно з ПДР 16.4 водіям забороняється виїжджати на будь-яке перехрестя, у том числі при сигналі світлофора, що дозволяє рух, якщо утворився затор, який змусить водія зупинитися на перехресті, що створить перешкоду для руху інших транспортних засобів та п

06/02/2024

Згідно з ПДР 16.4 водіям забороняється виїжджати на будь-яке перехрестя, у тому числі при сигналі світлофора, що дозволяє рух, якщо утворився затор, який змусить водія зупинитися на перехресті, що створить перешкоду для руху інших транспортних засобів і пішоходів. Штраф за таке порушення становить 425 грн.

Для кращого візуального орієнтування водіїв, додаткового попередження про недопустимість зупинки на перехресті і заборони виїзду на нього коли утворився затор навіть існує спеціальна розмітка.

Розмітка 1.10.3 - коробчаста розмітка жовтого кольору, яке ще часто називається «вафельницею», наноситься на проїзну частину в зоні перехрестя для попередження про заборону в'їзду на перехрестя в разі виникнення затору.

У Львові така розмітка вже є на перехресті вул. Кульпарківська – Перфецького та на перехресті вул. Пасічна – Медової Печери.

————————————

Школа водійської майстерності «Rega»

вул. Стрийська,199 (територія стадіону "Арена Львів")

тел. 098-444-12-40, (032)290-26-06

 

Назад до новин

Інші новини