Який термін дії посвідчення водія?

18/10/2019

Який термін дії посвідчення водія?

➡️Термін дії національного посвідчення водія в Україні становить 30 років і обчислюється з дня його оформлення. Інвалідам та особам, які мають медичні обмеження, права видаються з проставленням відповідної піктограми в графі «Обмеження».
➡️Водіям-початківцям після проходження медогляду і складання іспитів видається тимчасове посвідчення з обмеженим правом керування транспортним засобом — забороняється перевищувати швидкість 70 кілометрів на годину. Термін дії перших водійських прав становить 2 роки, після чого проводиться їх заміна.
➡️Видача постійного посвідчення водія відбувається без складання іспитів за умови здійснення водієм протягом двох років з дня отримання перших прав не більше 2 адміністративних правопорушень. Якщо за цей період відбулося 3 і більше порушень, обміняти права на постійні можна тільки після здачі практичного і теоретичного іспитів в сервісному центрі МВС.
➡️Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається.
➡️Поновлення права керування транспортними засобами здійснюється після чергової підготовки у відповідному навчальному закладі та після складання теоретичного й практичного іспитів у СЦ МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.
➡️ Водійські посвідчення, які видавалися після 1993 року на ламінованій основі та пластикові перших зразків діють протягом того періоду часу, на який вони були видані. Тобто, якщо водійські права видані до 29 березня 2011 року, вони діють безстроково (у них не вказаний термін дії). Пластикові перших зразків - діють 50 років.

Назад до новин

Інші новини