Як отримати посвідчення водія в Німеччині

31/05/2019

Христина, студентка тренера Віктора Усика, закінчила навчання за програмою «Початквий курс» в нашій школі, а от отримувати посвідчення водія буде вже в Німеччині.

 Як і в багатьох інших країнах, для того щоб отримати посвідчення водія в Німеччині, потрібно здати теоретичний та практичний іспити.  Практичний іспит триває  до 45 хвилин і включає технічні питання перед початком руху (як перевірити рівень масла, де включаються габаритні вогні, як перевірити шини і тому подібне), рух по місту і рух по автобану. В чому основні відмінності в навчанні та складанні іспитів:

  1. Медкомісію проходити не доведеться, обов’язковою є лише  перевірка зору.
  2. Перед записом в автошколу потрібно пройти Курс першої допомоги, який триває близько 8 годин.  Вас навчать основним прийомам, необхідним водію в екстремальній ситуації: як робити штучне дихання, накладати шину на зламану ногу і багато іншого.
  3. В теоретичній частині іспиту  є великий блок  запитань, пов'язаних з велосипедистами на дорозі а також низка запитань по екології. Також, потрібно знати кілька формул, наприклад, як розрахувати гальмівний шлях.
  4. Якщо Ви отримуєте посвідчення водія вперше – повинні від’їздити з інструктором мінімум 12 годин: 3 години вночі, 4 години по автобанам.
  5. Отримати посвідчення водія можна в 17 років, але до 18-ти їздити можна лише у супроводі дорослого.

Бажаємо Христині успіху на іспитах і дякуємо за допомогу у підготовці матеріалу нашій студентці Олені Яремко, яка також отримувала посвідчення водія в Німеччині.

Назад до новин

Інші новини