Як, куди і коли потрібно перераховувати кошти за штрафи при порушенні ПДР. Актуальні реквізити для Львова.

06/06/2019

Як, куди і коли  потрібно перераховувати кошти за штрафи при порушенні ПДР. Актуальні реквізити для Львова.

Якщо працівник Патрульної поліції виписав штраф за порушення Правил дорожнього руху, краще його сплатити якомога швидше. Термін сплати штрафу – 15 днів з дня порушення. Звичайно, якщо ви не згідні з протоколом про порушення, його можна оскаржити протягом 10 днів з дати порушення. Якщо не сплатити штраф протягом 15 днів, він подвоюється та стягується Виконавчою службою. А вона може накласти арешт на автомобіль, нерухомість тощо.

Сплатити штраф за порушення ПДР можна прямо на місці, якщо у патрульного поліцейського є термінал. Сплата штрафу на місці можлива лише безготівково, за допомогою банківської картки. Розрахунок готівкою може бути прирівняний до хабаря, тому не варто намагатись розрахуватись на місці.

Щоб сплатити штраф за порушення ПДР в банку, можна не лише звернутись до найближчого відділення, але й скористатись інтернет-банкінгом – в більшості випадків в мобільних та інтернет-додатках банків ці реквізити вже введені, потрібно лише зазначити своє місце проживання.

Щоб визначити, на який рахунок потрібно платити штраф за порушення ПДР (правил дорожнього руху), треба в таблиці знайти відділ ГУК тієї області чи місця, за яким ви прописані. Обираєте реквізити ГУК та уважно заповнюєте бланк переказу. В відповідних графах вкажіть ПІБ Платник, дату, серію та номер постанови про порушення, суму (з копійками), деколи – телефон чи Email платника. Якщо ви сплачуєте штраф за іншу людину, треба ввести дані за того, хто вказаний в протоколі.

Майте на увазі, що кошти, сплачені в другій половині дня, можуть бути зараховані на рахунок Казначейства наступного дня, тому варто не відкладати сплату штрафу на останній день.

За умови вчасного та правильного введення реквізитів, даних про платника та постанову перевіряти надходження коштів не потрібно. Однак в будь-якому випадку потрібно зберегти квитанцію про перерахування коштів – для того, щоб у випадку помилки довести факт переказу. Зберігайте квитанцію не менше ніж 3 роки або до моменту, поки будете переоформлювати транспортний засіб.


Реквізити рахунків для сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху у Львові:
Р/Р 31115149013001

Отримувач ГУК у Львівській області /м.Львів/21081300

ЄДРПОУ 38008294

Банк отримувача ГУДКСУ у Львівській області

МФО 899998

Актуальні реквізити для інших областей України – на сайті патрульної поліції: http://patrol.police.gov.ua/projects/

Назад до новин

Інші новини