Вже зовсім скоро - 1 вересня. Саме час нагадати своїм діткам про ПДР.

30/08/2019

Вже зовсім скоро - 1 вересня. Саме час нагадати своїм діткам про ПДР. Інструктори школи “Rega” дають кілька простих порад, як підвищити власну безпеку на дорозі та не потрапити у ДТП.

1. Батьки повинні змалечку навчати дітей правилам дорожнього руху та подавати їм позитивний приклад неухильного їх дотримання.

2. Маленьких дітей потрібно переводи через дорогу за руку і пояснити, що перебігати дорогу не можна — ні на пішохідному переході, ні в невстановлених місцях. Поясніть, що автомобіль не зупиняється миттєво.

3. Дітей, особливо дошкільнят, часто не видно через припарковані автомобілі. Навчайте їх, що перед тим як переходити дорогу потрібно зупинитися чи сповільнити рух, оглянути проїзну частину.

4. Не дозволяйте дитині йти по краю тротуару і стояти на ньому, адже авто при русі може зачепити дитину.

5. Розвивайте уважність дитини, залучайте її до спостереження за ситуацією на дорозі. Крім того, коментуйте свої рухи — поворот голови для огляду вулиці, зупинку. Звертайте увагу дитини на транспортні засоби, які рухаються по дорозі, розкажіть про сигнали, які вони можуть подавити.

6. Поясніть, що велосипед через пішохідний перехід потрібно перевозити в руках.

7. Зверніть увагу на те, що говорити по мобільному телефону під час переходу дороги не можна, та потрібно знімати навушники.

8. В темну пору доби світлий одяг, або одяг з світловідбиваючими елементами завжди вітається.

 

 

Назад до новин

Інші новини