Вибір екіпірування починається з вибору шолома. Варіантів мотошоломів існує досить багато. Можна виділити такі основні види:

29/09/2023

Вибір екіпірування починається з вибору шолома. Варіантів мотошоломів існує досить багато. Можна виділити такі основні види:

✓ Закритий мотошолом (інтеграл або full face) - найпоширеніший і найбезпечніший варіант, зважаючи на його простоту та ефективність. Представляє собою цільну конструкцію зі шкаралупи, внутрішньої частини та скла (візора). Спочатку призначався для швидкісної спортивної їзди, але потім перейшов у сферу цивільного застосування.

✓ Dual Sport - той самий інтеграл, його більш ендуро-версія з іншою формою підборіддя та сонцезахисним козирком.

✓ Кросовий шолом (dirt) - за своєю конструкцією схожий на інтеграл, але з видозміненою нижньою частиною, і окулярами замість візора. Як правило, підборіддя у таких мотошоломів винесено далеко вперед для додаткової вентиляції та захисту від специфічних пошкоджень, властивих кросовому спорту. Зазвичай комплектується козирком у верхній частині.

✓ Модуляр (modular) - різновид закритого шолома, з можливістю складання нижньої частини. Іншими словами, у разі потреби підборіддя можна підняти нагору, повністю відкриваючи обличчя. Такий тип особливо популярний у мотомандрівників, дуже зручний, але при цьому все ж таки менш безпечний ніж цілісний інтеграл.

✓ Відкритий шолом (open face) - на відміну від інтеграла, такий мотошолом не має нижньої частини, що закриває підборіддя. Популярний у скутеристів, а також у власників «тихохідних» мотоциклів. Особливо зручний у спеку, допомагає швидше охолоджуватися, але при цьому набагато менш безпечний ніж закритий шолом. У цю ж категорію можна віднести різні «котелки» (half shell), які не мають візора і закривають верхню частину голови.

————————————

Мотошкола «Rega»

вул. Стрийська,199 (територія стадіону "Арена Львів")

тел. 098-444-12-40, (032)290-26-06

 

Назад до новин

Інші новини