Важливі факти про посвідчення водія.

25/10/2023

Важливі факти про посвідчення водія.

Посвідчення водія, видане вперше, дійсне протягом двох років з дня його видачі з обмеженим правом керування транспортним засобом.

Обмеженим правом керування транспортним засобом є заборона перевищувати швидкість 70 кілометрів на годину.

У водія в Україні може бути лише одне чинне посвідчення водія. Щоразу при обміні або відновленні документу особа отримує посвідчення водія із новим номером та серією. При виготовленні нового документу — старий перестає бути чинним. Це стосується як посвідчення водія виготовленого на фізичному бланку (пластиковому) із його відображенням в електронній формі, так і Е-посвідчення водія, яке формується в електронній формі без виготовлення на фізичному бланку.

Обмін посвідчення водія, виданого вперше, після закінчення терміну його дії, здійснюється без складання іспитів за умови вчинення особою протягом 2 років з дня видачі посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Отримати нове посвідчення водія у зв’язку з обміном виданого вперше посвідчення водія, на 2 роки, можливо виключно після закінчення строку його дії, а не раніше. Тобто, починаючи з дня, наступного після дати, вказаної як кінцева у наявному документі.

Термін дії постійного посвідчення водія в Україні зараз — 30 років.

P. S. На фото - наша випускниця Крістіна Карпінська, яка три тижні тому склала іспит з водіння з першої спроби. Наша випускниця вже активно користується своїм посвідченням, керуючи авто самостійно.

————————————

Школа водійської майстерності «Rega»

вул. Стрийська,199 (територія стадіону "Арена Львів")

тел. 098-444-12-40, (032)290-26-06

 

Назад до новин

Інші новини