Що має бути видно в дзеркалах заднього виду та як їх правильно налаштувати.

21/11/2023

Що має бути видно в дзеркалах заднього виду та як їх правильно налаштувати.

Дзеркала заднього виду в автомобілі утворюють цілу систему огляду та доповнюють один одного. Найчастіше, вони по-різному показують розташовані за автомобілем об'єкти.

Зазвичай, скло внутрішнього дзеркала плоске і не викривляє зображення, або в деяких випадках буває влаштовано так, що в ньому автомобілі здаються дещо ближчими, ніж є насправді. Це зроблено для того, щоб погляд водія падав не на пасажирів на задньому сидінні, а на дорогу позаду авто.

Праве дзеркало, як правило, сферичне. Тому віддаляє предмети. На деяких авто дзеркала навіть мають особливе маркування: «Objects in mirror are closer than they appear»(об'єкти, відображені в дзеркалі, ближче, ніж здаються).

Ліве дзеркало може бути плоским, що показує реальний стан речей, або асферичним. Тобто поверхня, розташована ближче до водія, пласка, але до краю вона заокруглюється. Місце переходу, як правило, позначене ледь помітною чорною лінією.

Що має бути видно в дзеркалах заднього виду:

у лівому та правому дзеркалах повинна відображатись невеличка частина вашого автомобіля, а увесь інший простір дзеркала має розподілятися між небом і землею.

у внутрішньому (центральному) дзеркалі заднього виду водій має повністю бачити заднє скло автівки.

Якщо з водійського місця ви бачите велику частину заднього крила авто, а не його край, тоді дзеркало відрегульовано неправильно.

Важливо:

Налаштовувати дзеркала потрібно тільки після того, як ви відрегулювали сидіння «під себе».

У жодному випадку не можна регулювати дзеркала на ходу - це може створити аварійну ситуацію.

————————————

Школа водійської майстерності «Rega»

вул. Стрийська,199 (територія стадіону "Арена Львів")

тел. 098-444-12-40, (032)290-26-06

 

Назад до новин

Інші новини