Правильно припаркувати авто - це запорука вашого спокою

17/07/2020

Правильно припаркувати авто - це запорука вашого спокою, цілісності автомобіля та вдячності інших учасників дорожнього руху. І якщо у інших автошколах мистецтву паркування приділяють не багато уваги, у нас вправи з габаритної підготовки включені у всі навчальні програми для водіїв-початківців.

Найкраще вчитись не на своїх помилках, а на досвіді інших водіїв – вважає тренер Горбань Юрій і звертає увагу своїм студентам на такі найбільш розповсюджені помилки початківців при паркуванні:

✔Не правильна оцінка розмірів паркувального місця та габаритів власного автомобіля.

✔Не правильний під'їзд до паркувального місця - водій з досвідом, під'їжджаючи до місця паркування, вже чітко уявляє всю послідовність дій, яку потрібно виконати. Тому, від того наскільки правильно Ви під'їдете до місця, в яке бажаєте запаркуватися - залежить Ваш успіх у цій справі.

✔Надмірна довіра різноманітним допоміжним системам паркування та приладам. Хоча сучасні технології майже досконалі, крім покладання на техніку, потрібно самому розуміти принципи паркування, адже в деяких умовах система може працювати не коректно, або взагалі вийти з ладу.

✔Покладання лише на дзеркала, а водію з маленьким досвідом на початку може бути складно оцінити відстань до перешкоди лише по дзеркалах, тому поворот голови може бути корисним доповненням і дозволить переконатися, що все зроблено вірно. Іноді, доречно навіть вийти з авто.

✔Паркування на підйомах-спусках.

Запаркувавши авто, перевірте чи не перешкоджає воно іншим учасникам дорожнього руху (транспортним засобам, пішоходам і т. д.) і чи зможе водій автівки, що припаркована поруч, відкрити двері свого авто. Не порушуйте правила дорожнього руху, пам'ятайте, що не можна залишати машину на газонах, пішохідних доріжках, місцях в'їзду і виїзду транспорту і т. д.

 

Назад до новин

Інші новини