Правила постійно змінюються. В тому числі і правила перевезення дітей.

15/03/2023

Правила постійно змінюються. В тому числі і правила перевезення дітей. У 2022 році набрали чинності останні зміни до ПДР щодо перевезення дітей.

→ Діти - найбільш незахищені пасажири в автомобілі і за їхню безпеку відповідають батьки.

→ За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), дитячі автомобільні крісла зменшують ймовірність загибелі дітей при ДТП до 80%.

→ В Україні забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу.

→ Дитяча утримуюча система - обладнання, що здатне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні, яка у разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу зменшує небезпеку травмування дитини, що в ньому перебуває, шляхом обмеження рухливості її тіла.

→ До якого віку потрібне дитяче автокрісло(бустер) в Україні?

Відповідно до оновлених правил дорожнього руху, використання дитячих утримуючих систем тепер не має прив'язки до віку, а виключно до зросту. Тож використовувати автокрісло батькам тепер потрібно доки дитина не виросте й не досягне зросту 145 сантиметрів.

→ У разі перевезення дитини віком до трьох років у легковому автомобілі на місці для сидіння першого ряду допускається встановлення дитячих утримуючих систем, які встановлюються проти напрямку руху з обов'язковим відключенням фронтальної подушки безпеки цього місця для сидіння (у разі її наявності).

→ Чи можна перевозити дітей на руках в Україні?

Згідно з правилами дорожнього руху, перевозити будь-яких пасажирів на руках, у тому числі й дітей – заборонено.

→ Відповідальність за порушення правил перевезення дітей - штраф 510 гривень, а за повторне протягом року вчинення порушення - 850 гривень.

————————————

Школа водійської майстерності «Rega»

вул. Стрийська,199 (територія стадіону "Арена Львів")

тел. 098-444-12-40, (032)290-26-06

 

Назад до новин

Інші новини