Повторюємо ПДР. Що потрібно знати про розворот.

19/07/2023

Повторюємо ПДР. Що потрібно знати про розворот.

✓ Одна зі складностей розвороту полягає у його позначенні. Розвертаючись на перехресті, водій має включити лівий поворотник – так само, як і при повороті ліворуч. В цьому основна проблема - інші водії не завжди можуть зрозуміти, який саме маневр буде виконуватись: поворот ліворуч чи розворот. Тому ви повинні дати зрозуміти колегам у потоці, який саме маневр збираєтесь виконувати.

Основні правила:

✓ здійснювати маневр можна лише з крайнього лівого ряду. Ця вимога дозволяє знизити ризик зіткнення з іншими автомобілями.

✓ необхідно поступатися дорогою зустрічному транспорту.

✓ для великогабаритних транспортних засобів у виняткових випадках може бути здійснено розворот з інших смуг дороги, включаючи узбіччя.

Коли розворот заборонено:

✓ на залізничних переїздах;

✓ на мостах, шляхопроводах, естакадах і під ними;

✓ у тунелях;

✓ за видимості дороги менше 100 м хоча б в одному напрямку;

✓ на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадку дозволеного розвороту на перехресті;

✓ на автомагістралях, а також на дорогах для автомобілів, за винятком перехресть і місць, позначених дорожніми знаками 5.29 та 5.30.

Знак 3.24 “Розворот заборонено” (що зображено нижче) забороняє розворот на перехресті, перед яким він встановлений. При цьому поворот ліворуч дозволяється. Порушення цих вимог карається штрафом, передбаченим статтею 122 ч.1 КУпАП. Сума штрафу складає двадцять неоподатковуваних мінімумів громадян (340 грн).

————————————

Школа водійської майстерності «Rega»

вул. Стрийська,199 (територія стадіону "Арена Львів")

тел. 098-444-12-40, (032)290-26-06

 

Назад до новин

Інші новини