Поради щодо підготовки водіїв до зимового періоду

15/11/2013

      Середина  листопада - найкращий час для підготовки автомобіля до зимового періоду. Що саме потрібно  зробити? Інструктора школи водійської майстерності  REGA радять, в першу чергу,  замінити шини на зимові, подбати за автомобільні килимки – найоптимальніший варіант – гумові, або на аналогічній водонепроникній основі. Слід пам’ятати,  що омивач вікон також потрібно замінити на зимовий, перевірити роботу акумулятора, озброїтись щіткою для  прибирання снігу. Авто з невисоким кліренсом у зимовий період особливо вразливі - вони часто зачіпають днищем брили льоду, пошкоджуючи двигун. Якщо у Вашого автомобіля немає захисту  картера двигуна -  необхідно подбати за безпеку двигуна.  

       Залишаючи автомобіль на стоянці, ми радимо попередньо охолодити його салон, відкривши дверцята на декілька хвилин. Таким чином, знизиться різниця температур  в салоні автомобіля та ззовні. Дотримуючись такої послідовності дій, ви досягнете значно меншого рівня обмерзання автомобіля,  ніж коли ви залишите салон нагрітим.

       Нагадуємо, що перші дні зими є найбільш небезпечними та потребують  особливої пильності водіїв. У зимовий період  необхідно рухатися з увімкненим  світлом фар, дотримуватися безпечного швидкісного режиму та більшої дистанції. Рекомендуємо не паркувати автомобілі у тих місцях, де це буде ускладнювати роботу снігоприбиральної техніки.

Назад до новин

Інші новини