Перший мотоцикл. Історія винаходу

31/07/2019

Про те, коли з'явився перший мотоцикл, ведеться багато суперечок, але більшість дослідників за точку відліку беруть рік, коли на два колеса вперше було встановлено двигун внутрішнього згорання. Це сталося у 1885 році в Німеччині, де інженери  Готліб Даймлер і Вільгельм Майбах, згодом - «батьки» знаменитих автомобільних марок - створити перший такий мотоцикл. Але на початку їх апарат був не самостійним транспортним засобом, а лише випробувальним стендом для двигуна, яким два німці збиралися згодом оснащувати свої автомобілі.

Тут і почалася історія мотоцикла і перша його назва була досить цікавою. У патенті на винахід він був названий  «повозка для верхової їзди з керосиновим двигуном». Трохи пізніше його винахідники побудували мотоцикл з дерев'яною рамою, ремінною передачею, але вже бензиновим двигуном. Після першої поїздки по нерівним дорогам на двоколісному чуді без амортизаторів Майбах назвав свій винахід «кістодробилкою».

Серійне виробництво мотоциклів вперше розпочато в 1894 році компанією Хільдебранда  та Вольфмюллера. Цей апарат мав характеристики сучасного мопеда  і випускався 3 роки поспіль. При вазі в 50 кілограм він розганявся до 45 км/год.

Період пошуків, незвичайних та не дуже практичних конструкцій тривав приблизно до Першої світової війни коли  мотоцикл  остаточно перетворився з моторизованого велосипеда в солідну машину.

Назад до новин

Інші новини