Нова дорожня патрульна поліція

12/06/2017

В Україні відсьогодні запрацювала нова дорожня патрульна поліція, яка має повністю замінити стару систему Державтоінспекції.

Про це на брифінгу у понеділок заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції НПУ Олексій Білошицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, перші наряди дорожньої поліції розпочали патрулювання на чотирьох трасах міжнародного та національного значення: Київ - Харків, Київ - Зборів, Луцьк - Ковель, Ягодин - Сарни.

«Раді оголосити про запуск патрульної дорожньої поліції на певних ділянках доріг міжнародного і національного значення. Це траси Київ-Харків, Київ-Зборів, Луцьк-Ковель, Ягодин - Сарни. Понад 1200 км доріг будуть патрулюватися силами цієї патрульної поліції», - сказав Білошицький.

Він зазначив, що патрулювання дорожня поліція здійснюватиме на 8 колишніх стаціонарних постах ДАІ, які в майбутньому стануть дорожніми станціями цієї патрульної поліції. Дорожнє патрулювання здійснюватиметься силами 20 автопатрулів та понад 70 поліцейських.

За його словами, дорожня патрульна поліція не є новим підрозділом поліції, до її складу входять ті ж самі поліцейські, які несли службу на міських вулицях, і які у майбутньому також зможуть "нести службу у місті або виконувати інші задачі".

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції НПУ поінформував, що у майбутньому планується посилити взаємодію цієї поліції з іншими дорожніми службами з метою покращення нагляду за станом доріг, поліпшення ситуації з аварійністю на трасах. 

«В майбутньому планується обладнати патрульні автомобілі дорожньої патрульної поліції сучасними камерами вимірювання швидкості. Це не автофіксація, яка приходить пізніше по пошті чи іншим способом, це є просто фіксація правопорушення швидкісного режиму. Тобто, за наслідками цього порушення буде здійснюватися зупинка транспортного засобу і безпосередньо притягнення до відповідальності вже на місці. Тобто, в майбутньому автомобілі будуть обладнані деякими сучасними техзасобами, які вже використовуються в багатьох інших країнах і довели свою ефективність», - підкреслив Білошицький.

Він уточнив, що наразі в поліції визначаються із моделлю засобів вимірювання швидкості, які будуть встановлені в автомобілях дорожньої патрульної поліції, і запевнив, що без належної їх сертифікації прилади використовуватися не будуть.

Джерело: https://www.ukrinform.ua

Назад до новин

Інші новини