Навіщо та коли потрібно перевіряти тиск в шинах?

27/11/2020

Навіщо та коли потрібно перевіряти тиск в шинах?

Рівень тиску в шинах впливає на керованість автомобіля, його поведінку в поворотах та при гальмуванні, а також на витрату палива. Шини з невідповідним тиском зношуються швидше і підвищують ризики для водія.

Тиск в шинах з настанням холодів знижується, приблизно, на 0,1 бара на кожні 10 градусів температури. Так що, якщо ви останній раз перевіряли тиск влітку і він був в нормі - саме час зробити це ще раз!

Важливо:

✔Основні одиниці виміру тиску в шинах – Атмосфери, Бари та Паскалі. 1 атмосфера приблизно дорівнює 1 бару і 10 000 Паскаль. Сьогодні все частіше на вулканізаціях можна зустріти манометри зі шкалою PSI - яка розшифровується як фунти на квадратний дюйм. Один PSI дорівнює 0,7 бар.

✔Дізнатися оптимальний тиск для вашої машини допоможуть спеціальні таблички-рекомендації від виробника, які знаходяться в дверному отворі або на лючку заправочної горловини бака.

✔Вимірювати тиск потрібно в «холодних» шинах. Спеціалісти рекомендують робити це після 3 годин від зупинки, або якщо автомобіль проїхав не більше 1.5 км.

✔Фахівці рекомендують проводити візуальний огляд коліс кожен день, безпосередньо перед ранковим виїздом.

✔Обов’язково перевіряйте тиск в шинах при сезонних перепадах температури, перед поїздкою на велику відстань та після тривалої стоянки (якщо автомобілем не користувались кілька місяців). Також, варто перевірити тиск у випадку, коли автомобіль «веде» вбік з прямої траєкторії руху.

 

Назад до новин

Інші новини