Дзеркала заднього вигляду

29/07/2019

Дзеркала заднього вигляду в значній мірі сприяють підвищенню безпеки руху і є для нас звичним атрибутом будь-якого автомобіля. Але  винайшли його лише у 1911 році в США  під час гонок  Indianapolis 500. У ті роки спортивні автомобілі були двомісними. На передньому сидінні сидів пілот, на задньому - механік, який також виконував роль штурмана, який контролював ситуацію позаду.

    Пілот Рей Херроун вирішив відмовитися від механіка - замість нього він закріпив на автомобіль звичайне ручне дзеркальце. Так спорткар став набагато легшим, а Херроун зміг перемогти в гонці.

     Радимо завжди налаштовувати дзеркала «під себе»,  навіть коли Ви їдете за кермом чужого авто і на коротку відстань. Так само як не можна забувати про необхідність користування пасками безпеки, потрібно правильно відрегулювати положення дзеркал, зокрема, дзеркала заднього вигляду. У кожного водія параметри налаштування положення дзеркал індивідуальні і залежать від самого авто, фізичних даних водія та інших особливостей. В загальному, дзеркало налаштовано правильно якщо водій, не повертаючи голови, може бачити простір за автомобілем.

У дзеркало заднього виду необхідно дивитись в наступних випадках:

✅перед початком руху;

✅перед перелаштуванням;

✅перед поворотом направо, наліво або розворотом;

✅перед обгоном, випередженням або об'їздом;

✅перед початком та під час руху заднім ходом;

✅перед зупинкою та відкриттям дверей;

✅перед гальмуванням;

✅перед наближенням до небезпечної ділянки.

 

Назад до новин

Інші новини