Чистимо авто від снігу. Послідовність дій

17/01/2024

Чистимо авто від снігу. Послідовність дій:

✓ насамперед, потрібно дістатися до щітки - у таку погоду як сьогодні, ми рекомендуємо тримати її не в багажнику, а в салоні, на резиновому килимку.

✓ якщо авто сильно вкрите снігом, при відкритті дверей він потрапить у салон і там розтане. Щоб такого не трапилося, спочатку розчистіть сніг над дверним отвором водійського місця. Потім акуратно відкрийте двері та сідайте в салон - завести авто та взяти щітку. Увімкніть обігрівачі салону та вікон.

✓ після цього можна сміливо розпочинати процес очищення: спочатку зчищаємо сніг з даху, при цьому стараємось, щоб напрямок руху був убік або до багажника. З капота сніг краще змітати вперед. Слідкуйте, щоб дверцята авто не заблокувались.

✓ ретельно очистіть всі світлові прилади: фари, ліхтарі, повторювачі поворотів, щоб вас було добре видно на дорозі, обов'язково протріть лінзу камери заднього огляду.

✓ сніг на автомобілі краще чистити щіткою, а не шкребком. Це швидше, ефективніше і менш травматично для лакофарбового покриття машини.

✓ краще діяти на упередження: навіть якщо ви не збираєтеся найближчим часом виїжджати, варто очищати від снігу хоча б скло і двері автомобіля. Якщо сніг підтане, а потім примерзне чи перетвориться на лід, то відчистити його буде набагато складніше.

✓ з настанням перших холодів подбайте, щоб у вас у багажнику були щітка-шкребок, спрей-розморожувач скла та не забудьте замінити омивач на зимовий. В залежності від місцевості де ви проживаєте (особливо якщо це приватний сектор) бажано мати снігову або саперну лопату. Ганчірки, паперові рушники або серветки ніколи не бувають зайвими в машині, зокрема взимку.

————————————

Школа водійської майстерності «Rega»

вул. Стрийська,199 (територія стадіону "Арена Львів")

тел. 098-444-12-40, (032)290-26-06

 

Назад до новин

Інші новини