Чек-лист помилок при складанні практичного іспиту з водіння

17/05/2018

В цьому році Головний сервісний центр МВС розробив чек-лист помилок, за якими екзаменатори оцінюють практичний іспит з водіння на отримання водійського посвідчення

В ньому зазначені перелік вправ та типові помилки, котрих припускаються кандидати на отрмання "прав", а також шкала оцінювання.
Чек-лист, як і іспит, складається з 2 етапів. Перший етап проходить на майданчику для навчання з початкового керування, другий - на визначеному маршруті в умовах дорожнього руху. Всі маршрути по Україні є сайті hsc.gov.ua. На першому етапі перевіряються такі вміння водія, як підготовка до початку руху, зупинка авто на підйомі/спуску, заїзд у двір чи "гараж" з правого/лівого боку, тощо. На другому етапі іспиту – маневрування у потоці, дотримання швидкості руху та вимог дорожньої розмітки і дорожніх знаків тощо.
Під час іспиту чек-лист друкується на зворотній частині екзаменаційного листа, його наявність гарантує прозорість та зрозумілість системи оцінювання навичок кандидата у водії. Після завершення іспиту кандидат у водії зможе ознайомитися із зазначеними помилками, залишивши на чек-листі свій підпис. Після завершення іспитів екзаменаційні листи зберігаються у сервісному центрі МВС протягом 3 років.

Назад до новин

Інші новини