Зміни до ПДР щодо перевезення дітей.

15/10/2021

Відповідальність за порушення правил перевезення дітей - штраф 510 гривень, а за повторне протягом року вчинення порушення - 850 гривень.

Нагадуємо, що 4.03.21 року набрали чинності зміни до ПДР щодо перевезення дітей. Ключові зміни:

➡У нових правилах повністю відкинуто обмеження по віку. Відтепер єдиним критерієм для обов’язкового транспортування дитини в автокріслі є її зріст. А саме забороняється перевозити дітей, зріст яких менш ніж 145 см у транспортних засобах без використання утримуючих систем, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією автомобіля.

➡Прописано визначення обладнання, в якому можна перевозити дітей.  Дитяча утримуюча система (замість спеціальних засобів) - обладнання, що здатне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні, яка у разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу зменшує небезпеку травмування дитини, що в ньому перебуває, шляхом обмеження рухливості її тіла.

➡Прибрали вимогу щодо користування дитячими утримуючими системами на транспортних засобах, що здійснюють регулярні, регулярні спеціальні та нерегулярні пасажирські автобусні перевезення, та спеціалізованих транспортних засобів (медичної допомоги, Міноборони, МВС, Національної поліції, ДСНС, Держприкордонслужби, СБУ, ДСО);

У разі перевезення дитини віком до трьох років у легковому автомобілі на місці для сидіння першого ряду допускається встановлення дитячих утримуючих систем, які встановлюються проти напрямку руху з обов'язковим відключенням фронтальної подушки безпеки цього місця для сидіння (у разі її наявності).

Дитячі утримуючі системи встановлюють та використовують відповідно до інструкцій виробників цих систем та транспортних засобів. Характеристики дитячої утримуючої системи повинні відповідати масі та зросту дитини, яка у ній перевозиться.

Діти повинні перебувати у дитячих утримуючих системах у пристебнутому положенні.

 

Назад до новин

Інші новини