Друзі, раптове погіршення погодних умов завжди супроводжується ускладненням дорожнього руху та збільшенням кількості ДТП.

30/09/2020

Друзі, раптове погіршення погодних умов завжди супроводжується ускладненням дорожнього руху та збільшенням кількості ДТП. Менша швидкість - більша дистанція - завжди нагадують наші тренера в таку погоду своїм учням.

Погодні умови диктують свої правила і ми закликаємо усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись ПДР та зважати на погодні умови. Основні правила керування автомобілем у дощ:

✅Не поспішайте! Знизьте свою звичайну швидкість на 10-20% ніж зазвичай та дотримуйтесь більшої дистанції – адже на мокрій поверхні гальмівний шлях збільшується.

✅Використовуйте фари. Пам’ятайте, фари призначені не тільки для того щоб розширити Вашу зону видимості, вони також допомагають нам стати більш помітними для інших учасників руху.

✅Перевірте свої шини. Зношені шини мають не глибокі водовідвідні канавки і в калюжі воді немає куди «тікати», вона накопичується під колесом. А гідропланування може означати втрату контролю.

✅Слідкуйте за тим щоб лобове скло та бокові вікна не запотівали.

✅Не крутіть різко кермо.

✅Зменшуйте швидкість, проїжджаючи великі калюжі або стоячу воду. Якщо вода потрапить у моторний відсік - можуть вийти з ладу деякі системи (можливі проблеми з електрикою, двигуном).

✅Заплануйте для поїздки більше часу, ніж зазвичай витрачаєте на подібну дистанцію - щоб Ви могли не поспішати.

✅Проїжджаючи біля зупинки громадського транспорту та інших місць скупчення пішоходів - знизьте швидкість, щоб бризги з-під коліс ще більше не намочили їх.

✅Будьте доброзичливими до інших водіїв – вони можуть не знати того, що знаєте і вмієте Ви.

Назад до новин

Інші новини